Kynuté koláče naší babičky
Potřebné ingredience
TĚSTO: žloutek 2 ks, cukr krupice 100 g, mléko 250 ml, olej 100 ml, hladká mouka 500 g, sůl, droždí 50g DROBENKA: polohrubá mouka 90 g, máslo 60 g, cukr moučka 60 g MAKOVÁ NÁPLŇ: drcené piškoty, mletý mák, cukr moučka, mléko TVAROHOVÁ NÁPLŇ: cukr moučka podle chuti, tvaroh 1 kostka, žloutek 1 ks OŘECHOVÁ NÁPLŇ: ořechy 150 g, cukr moučka 80g, mléko 2dcl, vanilkový cukr 1 ks, rum 1 lžička, namleté piškoty 2 lžíce
Postup přípravy
Vykynutý bochánek roztlačíme do tvaru koláče, po krajích potřeme vajíčkem a na prostředek rozetřeme náplň a posypeme drobenkou. Kynuté koláče pečeme v předehřáté troubě na 200°C. V horkovzdušné bych volila trochu méně. Jinak pečení je rychlé cca 10-15 minut, raději hlídejte.
Maková náplň: Zahřejeme mléko s cukrem, dosypeme mák, zahustíme piškoty a dochutíme cukrem a rumem.
Ořechová náplň: Postupujeme stejně jako u makové. Piškoty dáváme jen v případě nutnosti. Místo rumu používám rumové aroma Dr. Oetker.
Tvarohová náplň. Vše jen smícháme.
Na drobenku - prsty promačkáme cukr, mouku a máslo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé